Cultuurloket voor de professionele infrastructuur

Welkom bij het cultuurloket voor culturele instellingen en professionele infrastructuur gericht op informatie, inspiratie en advies op het gebied van actieve cultuurparticipatie en -ecucatie.

Co ondersteunt en faciliteert culturele organisaties zoals theaters, concertzalen en (erfgoed)musea met de ontwikkeling en uitvoering van kunsteducatie en actieve cultuurparticipatie:

 • Begeleiding bij ontwikkeling en uitvoering
  Het aanbieden van professionele ondersteuning en begeleiding bij het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve programma's. Hierdoor kunnen culturele instellingen hun educatieve aanbod versterken en verbeteren. Verken bijvoorbeeld eens de mogelijkheden die Lokaal C biedt om culturele activiteiten gericht op het onderwijs te ontwikkelen.
 • Trainen en bijscholing
  Het bieden van trainingen en workshops voor leerkrachten en andere educatieve professionals. Hierdoor kunnen culturele instellingen hun medewerkers professioneel ontwikkelen en beter toegerust zijn om cultuureducatie te verzorgen. Kijk bijvoorbeeld eens wat het professionaliseringstraject Samenscholing kan bieden.
 • Netwerken
  Het organiseren van netwerkbijeenkomsten waar culturele instellingen kunnen connecteren met andere culturele instellingen en elkaar kunnen inspireren en ondersteunen. De Dag van de Cultuurmaker en de Avond van de Cultuurmaker zijn voorbeelden van inspirerende netwerkbijeenkomsten.
 • Investeringsinfo
  Het verstrekken van informatie over financieringsmogelijkheden en subsidies voor cultuureducatie en kunstparticipatie. Hierdoor kunnen culturele instellingen hun educatieve aanbod uitbreiden en verbeteren. Bekijk het overzicht van subsidies voor investeringsmogelijkheden die fondsen en overheden bieden.
 • Aanbod versterken
  Het ontwikkelen en aanbieden van educatieve materialen en didactische methoden voor cultuureducatie en kunstparticipatie. Hierdoor kunnen culturele instellingen hun educatieve aanbod versterken en verbeteren.
 • Trends en ontwikkelingen
  Het verstrekken van informatie over de laatste ontwikkelingen in de cultuur- en educatiesector, zodat culturele instellingen op de hoogte zijn van de nieuwste trends en kansen. Abonneer je op de nieuwsbrieven zoals die van Cultuur in Venlo, Cultuureducatie in Noord Limburg en die van Co. de Cultuurontwikkelaar.
 • Samenwerking stimuleren
  Het bieden van een platform waar culturele instellingen kunnen samenwerken met andere organisaties en gemeenten om cultuureducatie en kunstparticipatie toegankelijk te maken voor een breder publiek. Op Cultuur in Venlo is bijvoorbeeld een intranet actief om onderling kennis en informatie uit te wisselen.

Co helpt culturele instellingen dus bij het ontwikkelen en uitvoeren van cultuureducatie en kunstparticipatie door middel van professionele ondersteuning, netwerkbijeenkomsten, informatie over financiering, educatieve materialen, advies en samenwerking.

Vraag het Eric

Eric Lamers
Cultuurontwikkelaar
Bel: 077 355 6111Wil jouw organisatie zich ontwikkelen op het gebied van cultuureducatie en kunstparticipatie? Begin hier:

Lokaal C

Lokaal C is de treffende naam voor het project waarmee we in Noord Limburg uitvoering geven aan Cultuureducatie met Kwaliteit.

Lees meer
Subsidies

Om de samenleving leefbaar en levendig te houden is het belangrijk om in kunst en cultuur te investeren.

Lees meer
Cultuur in Venlo

Het online platform Cultuur in Venlo geeft kunst en cultuur in de gemeente Venlo een gezicht. Dit doen we door...

Lees meer
Cultuurimpuls Venlo

Cultuurimpuls Venlo is een cultuurfonds dat culturele projecten ondersteunt voor en door mensen die normaal geen of weinig gebruik maken...

Lees meer
Aandachtspunten subsidieaanvragen

Het aanvragen van subsidie schrikt soms af. Dat is nergens voor nodig. Fondsen en subsidieverstrekkers hebben allemaal een goede reden...

Lees meer
Hoe schrijf je een projectplan?

Er zijn verschillende redenen waarom het schrijven van een projectplan belangrijk is als je een culturele activiteit wilt opzetten. Op...

Lees meer
Culturele kaart regio Venlo

Deze culturele kaart geeft een overzicht van culturele en kunstzinnige activiteit in de regio Venlo. De kaart baseert zich op...

Lees meer
Samenscholing

Wil jij je verder ontwikkelen als zelfstandig professional binnen cultuureducatie? Of wil jij als zzp'er je werkveld verbreden op dit...

Lees meer
Venlose Cultuurcoaches

Zoek je hulp bij het realiseren van culturele ideeën of project? In de regio Venlo zijn cultuurcoaches actief die jou...

Lees meerCo. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres