Venlose Cultuurcoaches


Zoek je hulp bij het realiseren van culturele ideeën of project? In de regio Venlo zijn cultuurcoaches actief die jou als bewoner, (cultureel)ondernemer of jouw vereniging op gang kunnen helpen. Ze bieden ondersteuning en hebben een verbindende functie met een focus op aantal aandachtsgebieden.

Hulp nodig? Cultuurcoaches zijn er voor jou!

In het algemeen zijn cultuurcoaches gericht op het bevorderen van cultuur als een belangrijke bijdrage aan de samenleving en het versterken van de culturele gemeenschap. Dit doen ze onder andere door:

  • Het ondersteunen van lokale kunstenaars en culturele instellingen, bijvoorbeeld door het bieden van mentoring, het leggen van relevante verbindingen en het organiseren van netwerkbijeenkomsten.
  • Het bevorderen van de betrokkenheid van de lokale gemeenschap bij culturele activiteiten, bijvoorbeeld door lokale organisaties en partijen te activeren.
  • Het opzetten van samenwerkingen tussen verschillende partijen, zoals gemeenten, lokale organisaties en scholen, om het culturele aanbod in de stad te versterken en te verspreiden.
  • Het meedenken over platformen waarop kunstenaars en culturele instellingen hun werk kunnen laten zien en waarop de lokale gemeenschap kan reageren en deelnemen.

Wat zijn Cultuurcoaches?

Cultuurcoaches zijn professionals uit het culturele veld die anderen helpen bij het ontwikkelen en versterken van hun vaardigheden en kennis, culturele behoeftes ophalen uit het veld en ondersteunen in het (duurzaam) ontwikkelen van culturele interventies en activiteiten.

Wil je hulp van een cultuurcoach? Neem contact op:

Sarah Soethoudt
Cultuurcoach
Bel: 077 3556111
In de regio Venlo staat een team van cultuurcoaches voor je klaar. Waar kunnen we jou mee helpen?
Venlose Cultuurcoaches
Venlose cultuurcoaches
Wijken

Dichtbij de mensen, daar draait het om bij cultuur in de wijk. We helpen culturele initiatieven op weg en ondersteunen, adviseren en verbinden initiatiefnemers met het (culturele) netwerk van actieve burgers en organisaties in de gemeente Venlo.

Jongeren

De jeugd heeft de toekomst. Om jongeren op weg te helpen en ze de waarde van kunst en cultuur te laten zien én ervaren verbinden onze cultuurcoaches het culturele veld aan de wereld van onderwijs en vrije tijd. En omgekeerd.

Verenigingen

De gemeente Venlo kent een rijk cultureel verenigingsleven. Harmonieën, fanfares, koren en toneelverenigingen kennen een lange traditie. Amateurkunstenaars zijn verenigd in diverse schilder- en fotoclubs. Als cultuurcoaches zoeken wij verbinding en staan we klaar om amateurkunsten in de gemeente Venlo te versterken.Meer meedoen door middel van kunst en cultuur

Maatschappelijke ontwikkeling

Deelname aan cultuur vergroot niet alleen het welzijn van jezelf, het vergroot ook de leefbaarheid voor alle mensen om je...

Lees meer
Persoonlijke ontwikkeling

Ontwikkel jezelf en geef betekenis aan je leven. Jezelf leren uiten en dichter bij je gevoel staan, creatiever leren denken...

Lees meer
Bedrijfsleven en organisaties

Kunst en cultuur zijn niet alleen leuk, het kan je ook helpen. Een nog beter lopend team, grenzen verleggen of...

Lees meer
Tegemoetkoming voor jeugd en volwassenen

Voor families met een laag inkomen en mantelzorgers bestaan er initiatieven om met een tegemoetkoming toch hun passie te ontdekken...

Lees meerCo. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres