Cultuurloket


Het cultuurloket van Co is een informatiepunt waar mensen en organisaties terecht kunnen voor advies en ondersteuning op het gebied van cultuur en kunst. Online vind je ons hier. Fysiek werken we vanuit de locatie aan de Goltziusstraat 21 in Venlo én bij gelegenheid door heel de regio Noord Limburg.

Informeren en inspireren

Door middel van dit cultuurloket informeren we mensen zoals jij over de leukste culturele activiteiten waaraan je zelf mee kan doen. Ook informeren we organisaties en verenigingen over subsidies en fondsen waar ze gebruik van kunnen maken, of over trainingen en workshops waar ze aan kunnen deelnemen om hun vaardigheden te verbeteren.

Bovendien draagt dit cultuurloket ook bij aan de ontwikkeling van de regio Venlo als geheel, doordat we helpen om culturele activiteiten en evenementen in de Noord Limburg te coördineren en te bevorderen. Dit doen we bijvoorbeeld door het organiseren van netwerkbijeenkomsten en door het ondersteunen van culturele initiatieven die gericht zijn op het versterken van de culturele identiteit van de regio Venlo.

Het loket voor jou!

Er zijn verschillende soorten informatie en inspiratie die je vindt bij het online cultuurloket van Co. Het cultuurloket kan een goede bron zijn voor algemene informatie over culturele activiteiten en evenementen. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn over bepaalde culturele instellingen en organisaties, of over specifieke culturele activiteiten en evenementen die plaatsvinden in de regio Noord Limburg.

Daarnaast is dit online cultuurloket een goede bron voor specifieke informatie over subsidies en fondsen die beschikbaar zijn voor culturele organisaties en ondernemingen, professionals en verenigingen. Zo vind je informatie over de voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een subsidie of over de manier waarop u een aanvraag kunt indienen.

Zelf actief aan de slag met kunst

Ook is het cultuurloket een bron van inspiratie. Bijvoorbeeld door middel van interviews met bekende kunstenaars of culturele organisaties, of door het delen van voorbeelden van succesvolle culturele projecten. Dit kan jou inspireren om zelf met ideeën te komen voor culturele activiteiten en projecten, of om te ontdekken wat andere mensen in de regio al aan het doen zijn op het gebied van cultuur en kunst.

Afhankelijk van jouw informatiebehoefte bezoek je de onderstaande cultuurloketten. Veel plezier.

Welkom bij het cultuurloket van Co.

Het cultuurloket van Co draagt bij aan de ontwikkeling van mensen in hun vrije tijd, culturele organisaties, ondernemingen en verenigingen omdat het een centrale en toegankelijke bron van informatie is voor iedereen die op zoek is naar advies en ondersteuning op het gebied van cultuur en kunst.

Welk cultuurloket is er voor jou?

Cultuurloket voor jou in je vrije tijd

Co helpt mensen die aan de slag willen met kunst en cultuur. Dat kan zijn omdat mensen zichzelf willen ontwikkelen, maar dat kan ook zijn omdat mensen iets voor andere mensen willen betekenen.

Bezoek het cultuurloket voor jou in je vrije tijd
Cultuurloket voor muziekverenigingen, koren, fotoclubs, dansgroepen etc.

Co helpt amateurkunstverenigingen met samenwerking, promotie en bestuurszaken. Ook adviseren we over subsidie en ledenwerving.

Bezoek het cultuurloket voor verenigingen
Loket voor professionele cultuurmakers zoals kunstenaars en culturele docenten

Cultuurloket voor kunstenaars, dansers, muzikanten, social designers, cultuureducatoren en zzp-ers in de culturele sector.

Bezoek het cultuurloket voor prof cultuurmakers
Cultuurloket voor culturele instellingen en professionele infrastructuur

Cultuurloket voor culturele instellingen en professionele infrastructuur die zich willen ontwikkelen op het gebied van cultuureducatie en actieve cultuurparticipatie.

Bezoek het cultuurloket voor culturele instellingen
Cultuurloket voor politiek en beleid

Co helpt lokale en regionale politici, gemeenteraadsleden, ambtenaren en beleidsmakers van de gemeenten in de regio Venlo met de visievorming, planvorming en doorontwikkeling van inspirerend cultuurbeleid dat aansluit bij de verschillende behoeften in de samenleving en passend bij de kracht van kunst en cultuur dicht bij.

Bezoek het cultuurloket voor beleid en politiek
Cultuurcoaches zijn er voor jou!

Het cultuurloket helpt mensen die in hun vrije tijd iets willen met kunst en cultuur.

Lees meer de hulp die cultuurcoaches jou bieden


Meer cultuurloket

Cultuurloket voor jou in je vrije tijd

Om jou op weg te helpen in de wereld van kunst en cultuur is er dit cultuurloket. Ben je op...

Lees meer
Cultuurloket voor amateurverenigingen

Noord Limburg heeft een rijk verenigingsleven. Harmonies, brassbands, koren, fanfares en zangverenigingen kennen een lange traditie. Speciaal voor muziekverenigingen, maar...

Lees meer
Cultuur & Samenleving

Dicht bij de mensen in hun eigen leefomgeving stimuleren we specifieke doelgroepen, van jonge kinderen tot ouderen, om kennis te...

Lees meerCo. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres