Wie is Co?

Wij en de wereld om ons heen veranderen. Omdat de naam Kunstencentrum Venlo de lading van wat wij doen niet meer dekt, werken wij vanaf 2023 onder een nieuwe naam: de Cultuurontwikkelaar, roepnaam Co. Wil jij weten wat dat voor jou betekent?Als netwerkorganisatie stimuleert Co:

• de actieve deelname aan kunst en cultuur in Noord-Limburg. Dat doen we voor mensen die hun creatieve talenten in de vrije tijd willen ontwikkelen op het gebied van dans, muziek, mode of beeldende kunsten.

• de ontwikkeling en uitvoering van cultuuronderwijs in samenwerking met scholen (po, vo, so en beroepsonderwijs) zodat hun leerlingen op een inspirerende manier belangrijke levenslessen leren.

• specifieke doelgroepen, van jonge kinderen tot ouderen, om kennis te maken met kunst en deel te nemen aan de samenleving door middel van culturele activiteiten. En dat doen we dicht bij de mensen in hun eigen leefomgeving.

• de inzet van kunst en cultuurparticipatie als middel voor maatschappelijke ontwikkeling. Dat doen we in samenwerking met culturele en maatschappelijke organisaties in het sociaal domein, dicht bij de mensen in hun eigen leefomgeving.

• jou, maar ook je vereniging, je culturele organisatie of je onderneming zich verder te ontwikkelen op het gebied van kunst- en cultuurparticipatie. Dus als cultuurloket staan wij in de toekomst voor jou klaar.

Dit alles vanuit de wetenschap dat actieve kunst- en cultuurbeoefening niet alleen zorgt voor een fijnere samenleving maar ook voor een plezieriger leven voor jou en je naasten.

Ook Co zal zichzelf blijven ontwikkelen. Vandaag zetten we de eerste stap. Loop je mee? Dan gaan we samen op ontdekkingstocht!


Tot snel!

Namens alle cultuurontwikkelaars


Volg ons vanaf nu op:Meer nieuws

SamenScholing periode 5 | Nieuw aanbod scholing cultuureducatie

Wil jij je verder ontwikkelen als zelfstandig professional binnen cultuureducatie of wil jij als cultureel ondernemer je werkveld verbreden? Dan is SamenScholing hét Limburgse scholingsprogramma voor jou! Lees meer

InBeeld 2023 | Tijd voor ‘Nieuwe Verlangens’!

Overweeg je deelname aan de InBeeld Prijs 2023? Of doe je sowieso altíjd mee aan deze prijs voor amateurkunstenaars? Kun je hoe dan ook wel een inspirerende, vernieuwende impuls gebruiken... Lees meer

EVENT | 15e editie Popshopfestival met als afsluiter Luna Sabella

Dit jaar vindt de 15e editie plaats van het Popshopfestival in Grenswerk. Het belooft een heel bijzonder evenement te worden. Lees meer

Bekijk al het nieuwsCo. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 355 6111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres