Wie is Co?

Wij en de wereld om ons heen veranderen. Omdat de naam Kunstencentrum Venlo de lading van wat wij doen niet meer dekt, werken wij vanaf 2023 onder een nieuwe naam: de Cultuurontwikkelaar, roepnaam Co. Wil jij weten wat dat voor jou betekent?Als netwerkorganisatie stimuleert Co:

• de actieve deelname aan kunst en cultuur in Noord-Limburg. Dat doen we voor mensen die hun creatieve talenten in de vrije tijd willen ontwikkelen op het gebied van dans, muziek, mode of beeldende kunsten.

• de ontwikkeling en uitvoering van cultuuronderwijs in samenwerking met scholen (po, vo, so en beroepsonderwijs) zodat hun leerlingen op een inspirerende manier belangrijke levenslessen leren.

• specifieke doelgroepen, van jonge kinderen tot ouderen, om kennis te maken met kunst en deel te nemen aan de samenleving door middel van culturele activiteiten. En dat doen we dicht bij de mensen in hun eigen leefomgeving.

• de inzet van kunst en cultuurparticipatie als middel voor maatschappelijke ontwikkeling. Dat doen we in samenwerking met culturele en maatschappelijke organisaties in het sociaal domein, dicht bij de mensen in hun eigen leefomgeving.

• jou, maar ook je vereniging, je culturele organisatie of je onderneming zich verder te ontwikkelen op het gebied van kunst- en cultuurparticipatie. Dus als cultuurloket staan wij in de toekomst voor jou klaar.

Dit alles vanuit de wetenschap dat actieve kunst- en cultuurbeoefening niet alleen zorgt voor een fijnere samenleving maar ook voor een plezieriger leven voor jou en je naasten.

Ook Co zal zichzelf blijven ontwikkelen. Vandaag zetten we de eerste stap. Loop je mee? Dan gaan we samen op ontdekkingstocht!


Tot snel!

Namens alle cultuurontwikkelaars


Volg ons vanaf nu op:Meer nieuws

Een Creatieve Expeditie

Om bijgepraat te worden over onze expedities bezocht Co. de Cultuurontwikkelaar samen met afgevaardigden van het Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Limburg en de gemeente Venlo diverse musea, projecten en locaties... Lees meer

Creativiteit, fijn voor je brein!

De positieve effecten van regelmatige fysieke activiteit op het menselijk lichaam zijn algemeen erkend. Echter, even belangrijk voor ons welzijn is de rol van kunst en cultuur. Deze wordt vaak... Lees meer

Dans en Knutselplezier met Co dit Sinterklaasseizoen

Van swingende Pieten tot creatieve workshops, ontdek wat wij voor jou in petto hebben! Lees meer

Bekijk al het nieuwsCo. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres