De externe vertrouwenspersoon voor medewerkers en cursisten

​Iedere organisatie kan te maken krijgen met ongewenst gedrag. De Arbowet verplicht organisaties een veilige werkomgeving aan te bieden aan medewerkers. Stichting Co. de Cultuurontwikkelaar heeft er daarom voor gekozen een extern vertrouwenspersoon in te schakelen.

Wat doet een extern vertrouwenspersoon?

Een (extern) vertrouwenspersoon draagt bij aan het optimaliseren van het werkklimaat. De vertrouwenspersoon helpt bij het de-escaleren van ongewenst gedrag, zodat problemen niet buiten proporties groeien.

Daarnaast ondersteunt de vertrouwenspersoon medewerkers bij ongewenst gedrag. De vertrouwenspersoon geeft duidelijk aan welke gevolgen bepaald gedrag voor de organisatie kan hebben en draagt bij aan het herstel en verbinding en een respectvolle omgang met elkaar.

De vertrouwenspersoon is er om te luisteren, ondersteunen en adviseren. Het advies dat zij geeft kan variëren van concrete handvaten voor de medewerker om het probleem zelf of samen met de leidinggevende op te lossen, tot advies tot bemiddeling of begeleiding bij een klacht.

De Vertrouwenspersoon kan desgewenst ook voorlichting geven aan medewerkers over gewenst en ongewenst gedrag en de rol van de vertrouwenspersoon hierbij.

Daarnaast adviseert de vertrouwenspersoon het management over gewenst gedrag zodat maatregelen ter verbetering van het werkklimaat worden ingezet.

Stichting Co de Cultuurontwikkelaar.nl heeft mevrouw mr. Petra van Enckevort aangesteld als extern vertrouwenspersoon voor zzp-ers en cursisten. Petra van Enckevort is LVV gecertificeerd, onafhankelijk en objectief. Petra is naast haar werkzaamheden als vertrouwenspersoon werkzaam als advocaat en mediator in onder meer het arbeidsrecht, familierecht en het strafrecht.

Medewerkers van Co. de Cultuurontwikkelaar kunnen bij hun eigen leidinggevende of een vertrouwenspersoon van de Arbodienst (0800-0204204 vragen naar vertrouwenspersoon) terecht.

Vraag het Truus

Truus de Bruijn
Managementassistente
Bel: 077 355 6111Meer over co. de cultuurontwikkelaar

Locaties

Wil je ons een bezoek brengen of bij ons een cursus komen volgen, dan vind je ons op verschillende plekken...

Lees meer
Contact

Wil je weten waar wij les geven? Of wil je ons gewoon even spreken of mailen? Doorgaans zijn wij op...

Lees meer
Openingstijden en vakanties

Wanneer wil je komen? Zijn we er dan? Dat zou natuurlijk wel leuk zijn. Goed om even te checken wanneer...

Lees meer
Vacatures

Geïnteresseerd in een baan in de kunst en cultuur sector? Dan ben je bij het Co op het juiste adres...

Lees meer
Klachtenprocedure

Heb je een klacht? Dan vernemen wij dit graag. Lees onderstaande info over ons klachtenprocedure en vul het online formulier...

Lees meer
Volg ons

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten, volg ons dan via onze sociale media kanalen of check...

Lees meer
Voorwaarden en privacy

Als je je inschrijft voor een cursus bij Cultuurontwikkelaar of je brengt een bezoek aan een van onze activiteiten, check...

Lees meer
Jaarverslagen Co de Cultuurontwikkelaar

Lees terug wat Co als dé culturele ontwikkelmotor voor mens en samenleving tot stand heeft gebracht.

Lees meerCo. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres