Subsidies


Om de samenleving leefbaar en levendig te houden is het belangrijk om in kunst en cultuur te investeren.

De financiering van kunst en cultuur in Nederland is in aantal gevallen afkomsting van fondsen en subsidies. Er bestaan veel subsidieregelingen met uiteenlopende kenmerken, omvang en doelstellingen. Deze fondsen hebben ieder hun eigen voorwaarden, doelstellingen en werkwijze. Ook de specifieke voorwaarden en procedures variëren. Een ding hebben ze gemeen, ze willen allemaal graag investeren in kunst en cultuur die aansluit bij hun doelstellingen.

Op deze pagina geven we je een actueel overzicht van een aantal relevante fondsen en subsidieregelingen. Verder tips en tricks over hoe subsidie aan te vragen.

Investeren in cultuur

Cultuursubsidies zijn een vorm van investering omdat ze bijdragen aan de ontwikkeling van cultuurmakers en culturele instellingen, wat leidt tot culturele diversiteit en rijkdom. Ook dragen cultuursubsidies bij aan de economie door het creëren van banen, inkomsten en de meest inspirerende projecten!

Aan de slag met subsidie

Overzicht subsidies en fondsen

Op het platform Cultuur in Venlo heeft Co een verzameling van relevante cultuurfondsen en subsidieverstrekkers verzameld. Neem er eens een kijkje om te zien wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Bekijk het overzicht van fondsen en subsidies
Aandachtspunten bij aanvragen subsidie

Als je een subsidie-aanvraag overweegt is het verstandig deze goed voor te breiden. Als jouw doelstellingen overeenkomen met die van een subsidieverstrekker is de kans groot dat ze in je willen investeren.

Bekijk de aandachtspunten bij subsidie-aanvragen

Meer weten over de (on)mogelijkheden die subsidies bieden?

Eric Lamers
Cultuurontwikkelaar
Bel: 077 355 6111

Aan de slag met het schrijven van een projectplan?

Een inspirerend projectplan is essentieel voor een goede subsidie-aanvraag. Fondsen en subsidieverstrekkers zijn bereid te investeren in jouw culturele activiteiten als je project aansluit bij de doelstellingen en voorwaarden.

Lees hier de aandachtspunten voor het schrijven van een projectplanCo. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres