Aandachtspunten subsidieaanvragen

Het aanvragen van subsidie schrikt soms af. Dat is nergens voor nodig. Fondsen en subsidieverstrekkers hebben allemaal een goede reden om in kunst en cultuurprojecten te investeren. Als jouw plannen aansluiten bij de doelstellingen van de subsidieverstrekker dan helpen jullie elkaar: win-win!

Waar let je op bij aanvragen van subsidie?
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kan houden bij het aanvragen van subsidie:

 1. Passende doelstellingen
  Zoek uit welke subsidiemogelijkheden er zijn en welke het beste passen bij de behoeften van jouw beroepspraktijk, je organisatie of je vereniging. Er zijn verschillende organisaties die subsidie verstrekken, zoals gemeenten, provincies en landelijke fondsen. Ook lokaal en provinciaal zijn er verschillende fondsen die investeren in kunst en culturele activiteiten.
 2. Duidelijk plan
  Maak een duidelijk plan voor het project of de activiteit waarvoor de subsidie wordt aangevraagd. Zorg ervoor dat het plan goed is doordacht en duidelijk omschreven, en leg uit hoe het project of de activiteit bijdraagt aan de doelstellingen jouw praktijk, maar zeker ook aan de doelstellingen van het betreffende fonds.
 3. Volledigheid
  Zorg ervoor dat alle benodigde documenten en informatie bij de hand zijn voordat de aanvraag wordt ingediend. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn over jullie financiële situatie, de ervaring van de leden en het bestuur, en eventuele referenties.
 4. Deadlines en voorwaarden
  Wees tijdig met het indienen van de aanvraag. Controleer de deadlines en voorwaarden voor het indienen van aanvragen en zorg ervoor dat de aanvraag op tijd wordt ingediend.
 5. Blijf communiceren
  Blijf communiceren met de organisatie die de subsidie verstrekt. Houd contact met de subsidieverstrekker tijdens het aanvraagproces en na het ontvangen van de subsidie, zodat zij op de hoogte zijn van de voortgang van het project of de activiteit en eventuele veranderingen of uitdagingen.

Vraag het Eric

Eric Lamers
Cultuurontwikkelaar
Bel: 077 355 6111Kijk hier eens voor meer informatie

Subsidies

Om de samenleving leefbaar en levendig te houden is het belangrijk om in kunst en cultuur te investeren.

Lees meer
Hoe schrijf je een projectplan?

Er zijn verschillende redenen waarom het schrijven van een projectplan belangrijk is als je een culturele activiteit wilt opzetten. Op...

Lees meer
Cultuurloket

Het cultuurloket van Co is een informatiepunt waar mensen en organisaties terecht kunnen voor advies en ondersteuning op het gebied...

Lees meer
Hulp nodig? Cultuurcoaches zijn er voor jou!

Zoek je hulp bij het realiseren van culturele plannen of project? In de regio Venlo is een netwerk van cultuurcoaches...

Lees meerCo. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 355 6111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres