Human Forever

De 24-jarige zorgvernieuwer Teun Toebes heeft een missie: de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Hij woont al jaren op de gesloten afdeling van een verpleeghuis als hij besluit deze missie naar een hoger plan te tillen.



In het kader van Cultuur op Recept organiseerden we - in samenwerking met de Bibliotheek Venlo, De Gezondste Regio en de Nieuwe Scene - een bijeenkomst voor zorgprofessionals om ze te inspireren met de inzet van kunst en cultuur om de (positieve) gezondheid van mensen te vergroten. Dit keer met de film Human Forever.

Deze bijeenkomst belicht de cruciale rol van kunst en cultuur in het verhogen van de (positieve) gezondheid van mensen, met een speciale focus op de groeiende uitdagingen binnen de dementiezorg. Met het aantal mensen dat aan dementie lijdt naar verwachting verdubbeld in de komende 20 jaar, benadrukt Toebes dat het actief zoeken naar innovatieve en empathische zorgoplossingen geen keuze meer is, maar een noodzaak. Door zijn verhaal te delen, hoopt hij niet alleen bewustwording te creëren, maar ook te inspireren tot actie en verandering in de zorg voor mensen met dementie.

In de film onderzoekt hij, tijdens een reis rond de wereld samen met zijn goede vriend en filmmaker Jonathan de Jong, hoe in andere landen wordt omgegaan met dementie en wat we van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever te maken. Omdat het aantal mensen met dementie de komende 20 jaar verdubbelt, is deze opdracht geen keuze, maar een noodzaak.

Cultuur op Recept?

Met het project Cultuur op Recept inspireren we de regio Noord Limburg en bieden we professionals in zorg, welzijn en cultuur praktische handvatten om kunst in te zetten ter bevordering van (positieve) gezondheid.

Cultuur op Recept is een specifieke variant van Welzijn op Recept (WoR). In Nederland zijn er een aantal ‘Op recept’-varianten. Welzijn op Recept en Kunst op Recept zijn bewegingen die binnen de gezondheidszorg en het welzijnsdomein steeds meer handen en voeten krijgen, dankzij geslaagde praktijkvoorbeelden uit pilotprojecten.

Meer info over cultuur op recept vind je hier.




Meer nieuws

Cultuurdeler - Popkoor The Inspiration

Cultuurdeler Venlo is het innovatieprogramma voor en door amateurkunstverenigingen in de gemeente Venlo. Lees meer

Taal van de Straat

Wat is de taal van de straat en hoe spreekt de stad tot ons? Lees meer

WAT! for Dinner

Resto vanHarte, Poppodium Grenswerk en We Are Today, introduceren op 8 april "WAT! for Dinner" in het Grenswerk Café in Venlo. Het is een vernieuwend antwoord op de groeiende eenzaamheid... Lees meer

Bekijk al het nieuws



Co. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres