De Late Roeping 2019 *ism hightech kunstfestival STRP

Vorig jaar maakte Venlo kennis met De Late Roeping, een festival dat 50 plussers mee laat doen door middel van actieve cultuurworkshops. Dit jaar werkt het festival voor de programmering samen met het bekende Eindhovense culturele hightech festival STRP.Als artists-in-residence heeft STRP een uitdagend programma vol leuke workshops samengesteld. Het thema van dit jaar luidt dan ook: ‘Maak kennis met de toekomst’.

De Late Roeping is een actief Venloos cultuurfestival voor 50 plussers met een jonge geest. Het doel van het festival is de rijpere stadsgenoten (hernieuwd) kennis te laten maken met actieve kunst- en cultuur beoefening. De tweede editie van De Late Roeping vindt plaats op dinsdag 26 november 2019. Het programma van deze editie staat in het teken van de toekomst en biedt een keur aan leuke én uitdagende workshops.


Speciaal programma door STRP Het festivalprogramma bestaat uit diverse workshops van artists-in-residence STRP. Een aansprekend voorbeeld daarvan is het spectaculaire Tilt Brush waarbij bezoekers met een VR bril een 3D tekening maken in virtual reality. Het klinkt futuristisch maar blijkt in de praktijk super om te doen. Verder op het programma onder andere Stopmotion VJ, Emoji Universe, Bits of Senses & Sensors en Multiphone. De keuze voor de workshops waaraan men werkelijk deelneemt nemen bezoekers, na een korte uitleg, op de dag zelf tijdens het festival. De pauze-act wordt ook dit jaar weer verzorgd door de PCB Sixties Band. De Late Roeping belooft een onverwachte ervaring te worden die je voor altijd bijblijft.

Laagdrempelige deelname Net als voorgaande editie werkt De Late Roeping samen met een maatschappelijke organisatie die zich bezig houdt met culturele ontwikkeling. Dit jaar is dat Sociëteit Prins van Oranje. Het bezoek en de actieve deelname aan het festival is gratis voor leden van de sociëteit. De Late Roeping is tegen een kleine bijdrage ook te bezoeken voor niet-leden. Aanmelden voor deelname aan het festival kan door een email te sturen aan elamers@kunstencentrumvenlo.nl o.v.v. De Late Roeping.

Het festival seniorenfestival De Late Roeping vindt plaats op dinsdag 26 november van 9.45 uur tot 15.15 uur. Per dagdeel zijn er in een festivalsetting meerdere workshops waaruit deelnemers kunnen kiezen. Alle activiteiten vinden plaats op de hoofdlocatie van Co aan de Goltziusstraat 21 in Venlo. Op Youtube staat HIER een impressie van de vorige editie van De Late Roeping.

Meer projecten

De Blits!

De Late Roeping is een festival voor actieve 50 plussers. In 2019 verzorgt STRP als artist-in-residence de workshops

Lees meer
De Late Roeping 2018 (seniorenfestival)

De Late Roeping is een festival voor actieve 50 plussers. In 2019 verzorgt STRP als artist-in-residence de workshops

Lees meer
Venlo Kleurboek

De Late Roeping is een festival voor actieve 50 plussers. In 2019 verzorgt STRP als artist-in-residence de workshops

Lees meerCo. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres