Gotlzius Galerie #53 | De ontmoeting

28 mrt. 2024 - 26 apr. 2024

De cursisten Sculpturale Keramiek van Arjen Markenstein en de cursisten Masterclass Schilderen van Monique Romeijn exposeren samen in de Goltzius Galerie. Een ontmoeting tussen 2D en 3D, waarbij de mogelijkheden van technieken een uitdaging vormen voor beide disciplines.In de Masterclass Schilderen werken de cursisten procesmatig en zijn ze vaker buiten de gangbare kaders van de schilderkunst bezig. Het streven naar een eindresultaat komt niet op de eerste plaats, maar meer het onderzoek naar een persoonlijke beeldtaal. Met verschillende materialen zoals inkt, kleurpotlood, krijt, olieverf en acrylverf worden ideeën vormgegeven. Gemengde technieken in combinatie met grafiek, textiel, hout, gips worden gebruikt om een persoonlijke voorstelling verder te ontwikkelen en jezelf uit te dagen. Kennis en verdieping halen de cursisten uit de kunstbeschouwing en de achterliggende gedachten en motivaties tijdens de lessen.

De cursus Sculpturale Keramiek gaat over het hol opbouwen van driedimensionale beelden in klei. Het is van oorsprong een tamelijk technische discipline. Hierbij begin je met het aanleren van meerdere mogelijke opbouwtechnieken en breidt het uit naar het ontstaan van een huid, je eigen handschrift, kleurtechnieken en vorm- en beeld aspecten. Het gaat over het onderzoek en de verwerking van klei tot je eigen sculptuur, figuratief of abstract, al dan niet ingekleurd met keramische kleurstoffen zoals glazuren, oxides, engobes en pigmenten.

In beide cursussen is er veel ruimte voor onderzoek en creatieve vernieuwing. De docenten laten zich ook graag verrassen door cursisten die het net even iets anders doen.

Opening van de expositie ‘De Ontmoeting’ is op donderdag 28 maart om 19 uur. Daarna is de expositie nog t/m 26 april, op werkdagen van 09.00 tot 21.00 uur te bezichtigen.


Gerelateerde cursussen

Sculpturale keramiek
18+ jaar Arjen Markenstein Goltziusgebouw Venlo lesduur: 02:30 uur

Vanaf € 495,- Meer info
Masterclass schilderen
18+ jaar Monique Romeijn Goltziusgebouw Venlo lesduur: 03:00 uur

Vanaf € 394,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod

Meer uit onze agenda

01 apr. 2024 - 30 apr. 2024 Expositie | Elephant in the room | bij Stek

De expositie "The elephant in the room" van de vooropleiding Kunstacademie bij Co de Cultuurontwikkelaar is de hele maand april te zien in Stek. Aan de hand van verschillende disciplines... Lees meer

29 apr. 2024 - 12 mei 2024 Meivakantie | Co. de Cultuurontwikkelaar gesloten

I.v.m. meivakantie zijn wij van 29 april t/m 12 mei gesloten. Vanaf maandag 13 mei zijn wij weer open en telefonisch en per mail bereikbaar. Lees meer

22 mei 2024 NIEUW | Ik maak mijn eigen DadaDier

Een knuffel vol herinneringen. Lees meer

Bekijk de gehele agendaCo. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres