Zangbegeleiding | piano of gitaar


Deze cursus is een combinatie van piano- of gitaar- en zanglessen. Aan de hand van je favoriete nummers werk je aan de ontwikkeling van je stem, je ademhaling en techniek. Daarnaast leer je je eigen nummers begeleiden aan de piano of op de gitaar door eenvoudige akkoordschema’s te lezen en spelen.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met de les en de docent. Dat maakt kiezen een stuk eenvoudiger.

Neem een proefles

Bekijk het cursusaanbod zangbegeleiding | piano of gitaar

Zangbegeleiding (piano of gitaar) voor jeugd individueel
6 - 20 jaar 04-09-'23 36 lessen

Vanaf € 375,- Meer info
Zangbegeleiding (piano of gitaar) voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 04-09-'23

Vanaf € 270,- Meer info


Wat is een zangstem?

In tegenstelling tot alle muziekinstrumenten is de zangstem een instrument dat je altijd bij je draagt. Twee fragiele bandjes in je luchtpijp/keelholte worden door de passerende luchtstroom in trilling gebracht. Zo ontstaat er geluid. Met dit geluid kunnen we ons hoorbaar maken. De bouw van je stembanden bepaalt welk stemtype je hebt. Heb je lange, brede stembanden dan klinkt je stem laag. Heb je korte, smalle stembanden dan klinkt je stem hoog. De bouw van je holtes bepaalt de klank van je stem en de mate waarin je een gezonde lage ademhaling beheerst, bepaalt de kracht van je stem.

Wat ga je leren?

Bij alle vormen van zanglessen die hierboven zijn beschreven leer je vooral hoe je je stem goed gebruikt zodat je niet hees wordt of zelfs je stem kwijt raakt. Een goede ademhalingstechniek is hiervoor zeer belangrijk. Je leert ontdekken wat het best bij jou stem past. De ademhalingstechniek komt ook van pas als je niet zingt! Vooral als je voor je beroep veel moet praten. En het is heel gezond om je ademhaling goed onder controle te hebben. We gebruiken oefenmateriaal dat je samen met de docent uitzoekt. Je zingt bijna nooit iets wat je niet leuk vindt. En mooi meegenomen: met muziek maken train je ook je hersenen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Co organiseert concertjes waaraan je mee mag doen. Je zingt dan alleen, in een groep of koor of samen met bijvoorbeeld piano of gitaar. Nog leuker is om in een bandje met drums, gitaar, bas en zang samen te spelen. Co organiseert ieder jaar bandjesprojecten. Ieder project wordt afgesloten met een optreden. Je staat dan op het podium met een band!

Als je heel veel talent hebt en het leuk vindt om heel veel te oefenen zou je ook van zingen je beroep kunnen maken. Je gaat dan na je middelbare school naar het conservatorium waar je toelatingsexamen voor doet. Co verzorgt de vooropleiding hiervoor.

Wanneer kun je met zang beginnen?

Zingen doen we al als klein kind. Op schoot bij vader of moeder en later op school, in een koor of in een bandje. Als je je stem beter wil leren kennen en ontwikkelen kun je bij Co terecht voor zangles vanaf 8 tot 80 jaar. Je kunt als ouder ook met je kindje terecht bij de cursus Muziek op schoot. De enige voorwaarde is dat je het leuk vindt. Je hebt verder niets nodig want je hebt je stem altijd bij je.

Verschillende varianten van les in zangbegeleiding

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van les in zangbegeleiding: individueel (een jaar lang privéles) of een abonnement (voor een maximaal aantal privélessen).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze zangdocenten

Co. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres