Je bent dus op zoek naar keyboardlessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Co erop naslaat! We maken onderscheid in abonnementen en individuele lessen. Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor keyboard.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met het instrument, de les en de docent. Dat maakt het eenvoudiger.

Neem een proefles!

Bekijk het cursusaanbod keyboard

Keyboard voor jeugd abonnement
6 - 20 jaar 04-09-'23

Vanaf € 231,- Meer info
Keyboard voor jeugd individueel
6 - 20 jaar 04-09-'23 36 lessen

Vanaf € 375,- Meer info
Keyboard voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 04-09-'23

Vanaf € 270,- Meer info


Wat is een keyboard?

Het keyboard is een elektronisch toetsinstrument. Je speelt met twee handen tegelijk maar meestal niet met beide handen hetzelfde.
Het leuke van keyboard is dat je niet alles zelf hoeft te spelen maar dat het keyboard automatisch met je meespeelt. Je hoort er van alles bij wat je niet zelf hoeft te spelen. Maar je moet wel op tijd het juiste knopje daarvoor indrukken.
Een keyboard is lang niet zo groot als een piano en je kunt het makkelijk ergens mee naar toe nemen.
Voor 300 euro kun je al een aardig keyboard kopen.
Er is heel veel te koop, vraag daarom advies aan de keyboarddocent bij Co.

Wat ga je leren?

Bij Co leer je eerst hoe je geluid uit je keyboard krijgt. Dat is niet zo moeilijk, je hoeft alleen met een vinger een toets in te drukken. Daarna leer je stap voor stap steeds meer tonen door meer vingers te gebruiken. Als dat goed gaat leer je met twee handen tegelijk te spelen. Tegelijk met het keyboardspelen leer je ook noten lezen.
Je moet wel regelmatig oefenen om liedjes te kunnen spelen. Maar dat maakt het net leuk. We gebruiken oefenmateriaal dat je samen met de docent uitzoekt. Je speelt bijna nooit iets wat je niet leuk vindt. En mooi meegenomen: met muziek maken train je ook je hersenen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt heel goed alleen spelen want keyboard is eigenlijk een heel orkest in je eentje. Maar je kunt, als je dat leuk vindt, natuurlijk ook samenspelen met een ander instrument zoals gitaar of saxofoon. Of je kunt in een band spelen, dat is nog veel leuker!

Co organiseert ook bandjesprojecten die worden afgesloten met een optreden. Hier kun je ook aan mee doen. Je kunt dan laten zien wat je al kan.

Als je heel veel talent hebt en het leuk vindt om heel veel te oefenen zou je ook van keyboard spelen je beroep kunnen maken. Je gaat dan na je middelbare school naar het conservatorium waar je toelatingsexamen voor doet. Co verzorgt de vooropleiding hiervoor.

Wanneer kun je met keyboard beginnen?

Je kunt bij Co met keyboardles beginnen vanaf een jaar of zes. Je moet thuis dan wel een keyboard hebben om op te kunnen oefenen.

Verschillende varianten keyboardles

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van keyboardles: individueel (een jaar lang privéles) of een abonnement (voor een maximaal aantal privélessen).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze keyboarddocenten

Co. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres