Gitaar | akoestisch


Je bent dus op zoek naar akoestische gitaarlessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Co erop naslaat! We maken onderscheid in abonnementen en individuele lessen. Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor akoestische gitaar.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met het instrument, de les en de docent. Dat maakt het eenvoudiger.

Neem een proefles!

Bekijk het cursusaanbod gitaar | akoestisch

Akoestische gitaar voor jeugd abonnement
5 - 20 jaar 04-09-'23

Vanaf € 231,- Meer info
Akoestische gitaar voor jeugd individueel
5 - 20 jaar 04-09-'23 36 lessen

Vanaf € 375,- Meer info
Akoestische gitaar voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 04-09-'23

Vanaf € 270,- Meer info


Wat is een akoestische gitaar?

De meest voorkomende gitaren zijn de Spaanse-, western- en elektrische gitaar. De western gitaar heeft stalen snaren met een smalle hals. De Spaanse gitaar heeft een bredere hals en nylon snaren. Dit is de meest veelzijdige gitaar waar je alle muziekstijlen op kunt spelen. Daarom is het de meest geschikte beginnersgitaar. Wil je folk-, pop- blues of countrymuziek spelen, kun je op een western gitaar gaan spelen. Om in een band te spelen, heb je een elektrische gitaar nodig vanwege het volume. De elektrische gitaar wordt vooral gebruikt voor akkoorden en solo’s. De grote broers van de gitaar zijn de basgitaar en de contrabas, die hebben 4 snaren. Bij Co zijn er docenten voor de akoestische-, elektrische- en basgitaar. Een goede gitaar is verkrijgbaar vanaf € 220.

Wat ga je leren?

Kinderen krijgen les in groepjes van 2 tot 3 leerlingen. Dit zorgt voor gezelligheid en een sociaal aspect in de muziekles. Er wordt een brede aanpak gehanteerd waar aspecten zoals akkoorden, noten lezen en improviseren worden aangeleerd. Ze maken kennis met verschillende stijlen zoals Spaans, popmuziek en klassiek. Ons doel is om kinderen binnen 5 jaar op een leuk amateurniveau te krijgen waar ze voor altijd een mooie hobby aan hebben. Tieners en volwassenen hebben vaak specifieke wensen. Voor deze doelgroep is de aanpak maatwerk. De docent kijkt dan naar de wensen, leeftijd en mogelijkheden en past het traject daarop aan. Voor gevorderde cursisten en volwassenen zijn er ook mogelijkheden voor individuele muziekles.

wat zijn de mogelijkheden?

De gitaar klinkt het heel mooi als solo-instrument. Je kunt natuurlijk ook samenspelen met viool of dwarsfluit. Gitaar is uitermate geschikt als begeleidingsinstrument bij zang. Je kunt bij Co ook les krijgen om in bands spelen en worden er bandprojecten georganiseerd. Dit wordt afgesloten met een spectaculair optreden waar je op het podium staat met een band! Als je talent hebt, veel studeert je wilt van muziek je beroep maken, verzorgt Co de vooropleiding voor het conservatorium. Het Co heeft de beschikking over een opnamestudio waar cursisten geluidsopnames kunnen maken.

Wanneer kun je met akoestische gitaar beginnen?

Onze uitgangspunten zijn: ‘Jong geleerd is oud gedaan’ en ‘je bent nooit te oud om te leren.’ Er zijn mogelijkheden voor kinderen van vijf tot en met zeven jaar om spelenderwijs gitaar te leren spelen. De meeste kinderen beginnen vanaf acht jaar. Daarnaast beginnen veel cursisten in hun tienerjaren, als ze volwassen zijn of nadat ze met pensioen gaan. Wel of geen ervaring, bij Co is iedereen is welkom!

Verschillende varianten akoestische gitaarles

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van akoestische gitaarles: individueel (een jaar lang privéles) of een abonnement (voor een maximaal aantal privélessen).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze Akoestische gitaardocenten

Co. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 355 6111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres