Tekenworkshop Kafka! in Bibliotheek Venlo

​Samen met Co. organiseert Bibliotheek Venlo de tekenworkshop Kafka! Verkenning van de tekeningen. Onder leiding van beeldend kunstenaar en illustrator Eva Geutjes ga je dieper in op de tekeningen en ga je zelf aan de slag met pen en inkt.In 1913 schreef Franz Kafka aan zijn verloofde Felice Bauer dat hij ooit een groot tekenaar was, maar dat slechte schilderlessen zijn talent hadden verknoeid. Hij vond destijds veel voldoening in tekenen.

Kafka's werken verbinden literaire fictie en beeldende kunst, wat duidelijk wordt in de in 2021 gepubliceerde uitgave "Franz Kafka De tekeningen". Dit boek bevat 200 tekeningen, waarvan 140 onbekend, en laat zien hoe Kafka woord en beeld integreerde. Zijn tekeningen, vaak uitgevoerd op diverse soorten papier met potlood en inkt, variëren van schetsen tot meer uitgewerkte werken.

De tekeningen tonen Kafka's zoektocht naar zijn artistieke identiteit en zijn interesse in beeldende kunst, beïnvloed door zijn omgeving en vrienden zoals Oskar Pollak. Toch zijn het beslist geen gedachteloze droedels; daarvoor zijn ze te doordacht en hebben ze een literair karakter. Sommige van deze schetsjes hebben een sterke zeggingskracht, bevatten aangrijpende emoties en invoelbare gemoedstoestanden.

Dit toont duidelijk de lijn tussen zijn latere romans en deze getekende uitingen, waardoor de verbondenheid tussen literaire fictie en beeldende kunst onmiskenbaar wordt.

De workshop vindt plaats op donderdag 4 juli in de Bibliotheek en start om 14:00 uur. Aanmelden gaat via de site van de bibliotheek.

https://bibliotheekvenlo.op-shop.nl/479/kafka-verkenning-van-de-tekeningen


Gerelateerde cursussen

Ontdek je tekenhandschrift
18+ jaar 10 lessen 17-09-'24 dinsdag 19:00 Eva Geutjes Goltziusgebouw Venlo lesduur: 02:00 uur

Vanaf € 159,- Meer info
Bekijk het gehele cursusaanbod

Meer nieuws

Cursusaanbod 2024/2025 staat online!

Dans, fluit, klei, hak, zaag, blaas, schets, naai en nog veel meer, want het nieuwe cursusseizoen 2024/2025 staat nu online!✨ Zo veel creatiefs om uit te kiezen! Lees meer

Goltzius Galerie #55 | Uitnodiging ‘to SLOW DOWN!’

"SLOW is een revolutie, een alternatief voor onze obsessie met SNEL. Je ziet meer als je zaken rustiger bekijkt. Je ziet meer details, net zoals bij een film in slowmotion. Lees meer

Eindvoorstelling dans | Museumnacht

Anne en Anna verstoppen zich een nieuw geopend museum. Zullen ze betrapt worden? En wat zullen ze allemaal ontdekken? Lees meer

Bekijk al het nieuwsCo. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres