Goltzius Galerie #55 | Uitnodiging ‘to SLOW DOWN!’

"SLOW is een revolutie, een alternatief voor onze obsessie met SNEL. Je ziet meer als je zaken rustiger bekijkt. Je ziet meer details, net zoals bij een film in slowmotion.Slow kan zich manifesteren als levensstijl, wat vooral ook aanmoedigt om lokaal te werken, lokale smaken, lokale tradities te gebruiken In een luide, drukke en gekke wereld Is het goed voor je ziel Om je leven SLOW te leven."

Ook dit jaar sluiten we het cursusjaar weer af met een tentoonstelling van verschillende disciplines. Fashion/ textiel zal de rode draad van deze avond zijn. Het Junior Fashionatelier olv docente Floor Geerlings start deze avond met een heuse fashionshow, creaties die het afgelopen jaar zijn gemaakt door de kids, worden op de rode loper geshowd door de cursisten zelf, een ‘must see’!

Bij het Duurzaam Fashionatelier is door iedere cursist een statement gemaakt over Slow fashion versus Fast fashion. De zelfgemaakte producten, waarvan ieder item past binnen de SLOW fashion beweging worden tentoongesteld. SLOW betekent, alles mag transparanter worden: Waar wordt je product gemaakt? Wie heeft ze gemaakt? Wat zijn de grondstoffen?

Ook bij het Duurzaam Fashionatelier een serie Ecoprint sjaals gemaakt bij het project Co-Creëren in het Museum (i.s.m. Van Bommel van Dam) is te bewonderen. Te zien zijn ook een collectie tassen en/of andere items gemaakt van zelf bedrukte Ecoprints en afgewerkt met de Japanse ‘Boro’ hersteltechniek door studenten van de Kunst Topklas van het Valuas college. Het Duurzaam Fashionatelier is een initiatief van docent Mariëlle van der Schrier.

Wat natuurlijk niet kan missen in Venlo is het maken van je “Vastelaoves jas’, deze gemaakte jassen zijn te bewonderen en de lessen worden begeleidt door docente Lieke Roeffen.

Schilderwerk waar dier en kleding centraal staat, een bijzondere combi op groot formaat door cursisten van Ontdek je Tekenhandschrift.

De catering is natuurlijk SLOW!

Wanneer | Donderdag 20 juni
Hoe laat | 19:30u
Waar | Goltzius gebouw
Entree | Gratis!Meer nieuws

Cursusaanbod 2024/2025 staat online!

Dans, fluit, klei, hak, zaag, blaas, schets, naai en nog veel meer, want het nieuwe cursusseizoen 2024/2025 staat nu online!✨ Zo veel creatiefs om uit te kiezen! Lees meer

Tekenworkshop Kafka! in Bibliotheek Venlo

​Samen met Co. organiseert Bibliotheek Venlo de tekenworkshop Kafka! Verkenning van de tekeningen. Onder leiding van beeldend kunstenaar en illustrator Eva Geutjes ga je dieper in op de tekeningen en... Lees meer

Eindvoorstelling dans | Museumnacht

Anne en Anna verstoppen zich een nieuw geopend museum. Zullen ze betrapt worden? En wat zullen ze allemaal ontdekken? Lees meer

Bekijk al het nieuwsCo. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres