Je bent dus op zoek naar vioollessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Co erop naslaat! We maken onderscheid in abonnementen en individuele lessen. Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor viool.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met het instrument, de les en de docent. Dat maakt het eenvoudiger.

Neem een proefles!

Bekijk het cursusaanbod viool

Viool voor jeugd abonnement
6 - 20 jaar 04-09-'23

Vanaf € 231,- Meer info
Viool voor jeugd individueel
6 - 20 jaar 04-09-'23 36 lessen

Vanaf € 375,- Meer info
Viool voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 04-09-'23

Vanaf € 270,- Meer info


Wat is een viool?

De viool hoort bij de familie van de strijkinstrumenten.
De viool heeft vier snaren die je met een strijkstok, die je in je rechterhand houdt, aanstrijkt om de toon er uit te krijgen.
Door met de vingers van je linkerhand, waarmee je de viool ook vasthoudt, een van de snaren in te drukken verander je de toonhoogte. Er staan geen streepjes waar je de vingers neer moet zetten op de viool dus moet je dat horen. Om je gehoor te trainen spelen we bekende(kinder)liedjes
Naast de viool is er ook nog de altviool (iets groter en lager klinkend), de cello( nog groter en lager) en de contrabas (nog groter en lager).

Een nieuwe viool kun je kopen vanaf 80 euro, vraag wel altijd advies van je docent voordat je een nieuw of gebruikt instrument koopt.

Wat ga je leren?

Bij Co leer je eerst hoe je geluid uit de viool krijgt. Daarna leer je stap voor stap steeds meer tonen door met de strijkstok een andere snaar aan te strijken en met je vingers op de snaren de tonen hoger of lager te maken. Met de strijkstok maak je de toon. In de les proberen we de toon zo mooi mogelijk te maken. Je leert tegelijkertijd met het viool spelen ook noten lezen.
Je moet wel regelmatig oefenen om liedjes te kunnen spelen. Maar dat maakt het net leuk. We gebruiken oefenmateriaal dat je samen met de docent uitzoekt. En mooi meegenomen: met muziek maken train je ook je hersenen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt alleen én samen met meerdere violen of andere instrumenten spelen. Of In een groot orkest, zoals een symfonieorkest of een kamerorkest. Daar zitten heel veel violen in, denk maar aan het Johan Straussorkest van Andre Rieu! In de vioollessen bij Co spelen we ook veel samen.
Er zijn symfonieorkesten in de regio, waar je je als je dat leuk vindt, kunt aanmelden. Je moet dan wel al goed kunnen spelen anders is het te moeilijk voor je. Elk jaar is er een strijkersplay inn waar je met een heleboel andere strijkers samenspeelt. Dit kan al als je een jaar op les zit.

Co organiseert ook concertjes waaraan je mee mag doen. Je kunt dan laten zien wat je al kan.

Als je heel veel talent hebt en het leuk vindt om heel veel te oefenen zou je ook van viool spelen je beroep kunnen maken. Je gaat dan na je middelbare school naar het conservatorium waar je toelatingsexamen voor doet. Co verzorgt de vooropleiding hiervoor.

Wanneer kun je met viool beginnen?

Je kunt met viool spelen beginnen vanaf dat je ongeveer zes jaar bent. Er zijn verschillende maten violen. Die kun je huren of kopen. Zo heb je altijd de juiste maat viool. Laat je adviseren door je docent voordat je een instrument aanschaft.

Verschillende varianten vioolles

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van vioolles: individueel (een jaar lang privéles) of een abonnement (voor een maximaal aantal privélessen).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze viooldocenten

Co. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres