Piano | pop/jazz


Je bent dus op zoek naar pianolessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Co erop naslaat! We maken onderscheid in abonnementen en individuele lessen. Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor piano.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met het instrument, de les en de docent. Dat maakt het eenvoudiger.

Neem een proefles!

Bekijk het cursusaanbod piano | pop/jazz

Piano pop/jazz voor jeugd abonnement
6 - 20 jaar 04-09-'23

Vanaf € 231,- Meer info
Piano pop/jazz voor jeugd individueel
6 - 20 jaar 04-09-'23 36 lessen

Vanaf € 375,- Meer info
Piano pop/jazz voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 04-09-'23

Vanaf € 270,- Meer info


Wat is een piano?

De piano is een toetsinstrument. Je speelt met twee handen tegelijk maar meestal niet met beide handen hetzelfde. Dat maakt het best moeilijk! Maar het klinkt wel superleuk. Het leuke van piano is dat het zo compleet is. Je speelt melodie en begeleiding tegelijk.
Een piano is een groot instrument, neemt veel plaats in beslag bij je thuis. Voor 1000 euro kun je al een goede 2de hands studiepiano kopen.
Je kunt ook kiezen voor een elektrische piano. Voordeel daarvan is dat er een volumeknop op zit of je kunt een koptelefoon gebruiken. Dat is fijn voor de buren.
Als je voor pop of jazz kiest, we noemen dat lichte muziek, heb je nog veel meer mogelijkheden.
Koop je een tweedehands piano, vraag dan advies aan de pianodocent bij Co.

Wat ga je leren?

Bij Co leer je eerst hoe je geluid uit de piano krijgt. Dat is niet zo moeilijk, je hoeft alleen met een vinger een toets in te drukken. Daarna leer je stap voor stap steeds meer tonen door meer vingers te gebruiken. Als dat goed gaat leer je met twee handen tegelijk te spelen. Tegelijk met het pianospelen leer je ook noten lezen.
Je moet wel regelmatig oefenen om liedjes te kunnen spelen. Maar dat maakt het net leuk. We gebruiken oefenmateriaal dat je samen met de docent uitzoekt. Je speelt bijna nooit iets wat je niet leuk vindt. En mooi meegenomen: met muziek maken train je ook je hersenen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt heel goed alleen spelen want piano is eigenlijk een heel orkest in je eentje. Maar je kunt, als je dat leuk vindt, natuurlijk ook samenspelen met een ander instrument zoals viool, dwarsfluit. Als je hebt gekozen voor pop of jazz kun je in een bandje met drums, gitaar, bas en zang samenspelen.

Co organiseert ieder jaar bandjesprojecten. Ieder project wordt afgesloten met een optreden. Je staat dan op het podium met een band!

Als je heel veel talent hebt en het leuk vindt om heel veel te oefenen zou je ook van piano spelen je beroep kunnen maken. Je gaat dan na je middelbare school naar het conservatorium waar je toelatingsexamen voor doet. Co verzorgt de vooropleiding hiervoor.

Wanneer kun je met piano beginnen?

Je kunt bij Co met pianoles beginnen vanaf een jaar of zes. Je moet thuis dan wel een piano hebben om op te kunnen oefenen. Je kunt ook piano gaan spelen als 25 of 48 bent!

Verschillende varianten pianoles

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van pop/jazz pianoles: individueel (een jaar lang privéles) of een abonnement (voor een maximaal aantal privélessen).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze pianodocenten

Co. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 355 6111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres