Percussie (Latin)


Je bent dus op zoek naar percussielessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Co erop naslaat! We maken onderscheid in abonnementen en individuele lessen. Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor percussie.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met het instrument, de les en de docent. Dat maakt het eenvoudiger.

Neem een proefles!

Bekijk het cursusaanbod percussie (latin)

Latin percussie voor jeugd abonnement
7 - 20 jaar 04-09-'23 Goltziusgebouw Venlo

Vanaf € 231,- Meer info
Latin percussie voor jeugd individueel
7 - 20 jaar 04-09-'23 Goltziusgebouw Venlo 36 lessen

Vanaf € 375,- Meer info
Latin percussie voor volwassenen abonnement
21+ jaar 04-09-'23 Goltziusgebouw Venlo

Vanaf € 231,- Meer info


Wat is percussie?

Percussie is een verzamelnaam voor heel veel instrumenten van conga’s en bongo's tot claves en raspen. Eigenlijk teveel om op te noemen. En om die te kunnen bespelen, moet je wel een beetje handig zijn want je doet met je handen en voeten allemaal verschillende dingen, vaak tegelijk.

Wat ga je leren?

Je kunt gelijk beginnen met percussie, eerst eenvoudige ritmes als oefeningen, maar al vrij snel speel je samen met mp3, YouTube en Spotify. Je moet wel regelmatig oefenen om de liedjes die je leuk vindt te kunnen spelen. Maar dat maakt het net leuk. We gebruiken oefenmateriaal dat je samen met de docent uitzoekt. Je speelt bijna nooit iets wat je niet leuk vindt. En mooi meegenomen: met muziek maken train je ook je hersenen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Percussie-instrumenten zijn echte samenspelinstrumenten. Het allerleukste is natuurlijk in een band spelen samen met piano, gitaar, basgitaar, saxofoon en zang. Zo organiseert Co onder andere in Grenswerk ieder jaar bandprojecten in elke leeftijdscategorie. Ieder project wordt afgesloten met een optreden. Je staat dan met een band op het podium!

Als je heel veel talent hebt en het leuk vindt om heel veel te oefenen zou je ook van percussie spelen je beroep kunnen maken. Je gaat dan na je middelbare school naar het conservatorium waar je toelatingsexamen doet. Co verzorgt de vooropleiding hiervoor.

Wanneer kun je met percussie beginnen?

Je kunt bij Co met percussieles beginnen vanaf zeven jaar. Maar natuurlijk kun je ook beginnen als je 25 of 45 of nog ouder bent maar hoe jonger hoe beter!

Verschillende varianten Latin percussielessen

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van Latin percussieles: individueel (een jaar lang privéles) of een abonnement (voor een maximaal aantal privélessen).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze percussiedocent

Co. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres