Gitaar | elektrisch


Je bent dus op zoek naar elektrische gitaarlessen. Hartstikke mooi dat je de muziekcursussen bij Co erop naslaat! We maken onderscheid in abonnementen en individuele lessen. Bekijk maar snel welke mogelijkheden we hebben voor elektrische gitaar.

Eerst proberen? Neem een gratis proefles!

Want soms kun je gewoon niet kiezen. Je maakt kennis met het instrument, de les en de docent. Dat maakt het eenvoudiger.

Neem een proefles!

Bekijk het cursusaanbod gitaar | elektrisch

Elektrische gitaar voor jeugd abonnement
7 - 20 jaar 04-09-'23

Vanaf € 231,- Meer info
Elektrische gitaar voor jeugd individueel
7 - 20 jaar 04-09-'23 36 lessen

Vanaf € 375,- Meer info
Elektrische gitaar voor volwassenen abonnement
21+ jaar 10 lessen 04-09-'23

Vanaf € 270,- Meer info


Wat is een elektrische gitaar?

De gitaar is een snaarsinstrument. Er zitten zes snaren op de gitaar. Met je ene hand duw je de snaren in en met de andere hand sla je de snaren aan. Dit doe je meestal met een kunststof plaatje ook wel plectrum genoemd.
Als je elektrische gitaar gaat spelen kun je kiezen uit vele soorten muziek: pop, rock, folk, jazz. Of je kunt jezelf of anderen begeleiden met zelfgemaakte liedjes. Je hebt wel behalve de gitaar ook een versterker nodig anders hoor je de gitaar niet.

Voor 200 euro kun je al een redelijke gitaar kopen. Je kunt altijd advies vragen aan de gitaardocent bij Co.

Wat ga je leren?

Bij Co leer je eerst hoe de snaren van de gitaar heten. Dat is niet zo moeilijk, daar is een ezelsbruggetje voor. Je kan dan je gitaar stemmen. Dat is wel zo handig. Daarna gaan we gelijk met je favoriete YouTube liedjes meespelen. Je leert stap voor stap steeds meer tonen en noten. Je moet wel regelmatig oefenen om liedjes te kunnen spelen. Maar dat maakt het net leuk. We gebruiken ook oefenmateriaal dat je samen met de docent uitzoekt. Je speelt bijna nooit iets wat je niet leuk vindt. En mooi meegenomen: met muziek maken train je ook je hersenen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt heel goed alleen spelen want op de gitaar kun je meerdere stemmen tegelijk spelen en dan klinkt het al best vol. Maar je kunt, als je dat leuk vindt, natuurlijk ook samenspelen met ander instrumenten zoals piano, drums, saxofoon of zang. De gitaar wordt heel veel gebruikt als begeleidingsinstrument bij zang. Maar het allerleukste is natuurlijk in een band spelen.
Co organiseert ieder jaar bandprojecten. Er worden dan bandjes samengesteld en ieder band wordt door verschillende docenten gecoacht. Ieder project wordt afgesloten met een optreden. Je staat dan op het hoofdpodium van poptempel Grenswerk met een eigen band!

Als je heel veel talent hebt en het leuk vindt om heel veel te oefenen zou je ook van elektrische gitaar spelen je beroep kunnen maken. Je gaat dan na je middelbare school naar het conservatorium of rockacademie waar je toelatingsexamen voor doet. Co verzorgt de vooropleiding hiervoor.

Wanneer kun je met elektrische gitaar beginnen?

Je kunt bij Co met elektrische gitaarles beginnen vanaf een jaar of zeven. In overleg met de docent is jonger eventueel ook mogelijk. Er is geen maximumleeftijd. Zolang je tot vier kan tellen en je vingers het nog doen kun je gitaarspelen.

Verschillende varianten elektrische gitaarles

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van elektrische gitaarles: individueel (een jaar lang privéles) of een abonnement (voor een maximaal aantal privélessen).

Je leert het van de beste

Maak kennis met onze elektrische gitaardocenten

Co. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres