Ik mis, dus ik...

IK MIS, DUS IK... toont hoe kunstbeoefening kan bijdragen aan het verwerken van verlies. Niet alleen het verlies van een dierbare, maar ook van gezondheid, een baan of een geboorteland. 'Rouw' is overal en we maken het allemaal mee.

In een uniek programma bundelen twee fotografen, twee wandelcoaches en twee creatieve geesten hun krachten, in nauwe samenwerking met de Bibliotheek Venlo en Co. de Cultuurontwikkelaar. Samen hebben zij het project "Ik mis dus ik..." ontwikkeld, als een vervolg op de succesvolle tentoonstelling "Ik mis dus ik maak," die in december 2022 werd gepresenteerd in de Goltzius Galerie van Co.

Verlies
De realiteit is dat iedereen in het leven te maken krijgt met verlies, of het nu gaat om het verlies van een dierbare, een baan, de gezondheid, of zelfs het plezier in het leven. Helaas wordt hier in het dagelijks leven vaak weinig aandacht aan geschonken. Als jij iets of iemand mist, bieden wij in de maanden oktober, november en december de gelegenheid om kosteloos deel te nemen aan drie activiteiten: fotografie, wandelen en creatief werken met textiel. Elke activiteit biedt de mogelijkheid om, indien gewenst, in gesprek te gaan met andere deelnemers en begeleiders. Wij verbinden kunst met een luisterend oor.

3e editie | Ik mis, dus ik maak

"Creëer een 'vol hart' van tastbare troost, gevuld met dierbare herinneringen. Voor deze workshop vragen we om twee stukken textiel of kleding mee te nemen. Breng iets mee dat emotionele waarde heeft, zoals kleding van een geliefde of een ander textielproduct met betekenis. Hiervan knippen en naaien we een hart.

Het delen en koesteren van herinneringen is belangrijk. Deze herinneringen schrijven we op briefjes of maken tekeningetjes. Deze briefjes vormen de vulling van het hart. Het resultaat is een hart dat je kunt knuffelen, dat troost biedt op moeilijke momenten.

Een waardevol aandenken om in de kerstboom te hangen of een speciaal plekje te geven, zodat het je altijd kan omarmen en steunen.”

Wanneer: 9 december - 14:00 - 16:00 uur
Kosten: Gratis
Leeftijd: v.a 18 jaar
Begeleiders: Linda Engels en Eva Geutjes
Locatie: Stadsbibliotheek Venlo

Klik hier om je aan te melden voor de workshop van 'Ik mis, dus ik...'
Co. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 35 56 111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
FAQ


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres