Eva Geutjes
Docente tekenen & schilderen en grafiek

Eva Geutjes behaalde in 2015 haar Bachelor in painting aan de HKU in Utrecht en werkt sindsdien als zelfstandig beeldend kunstenaar, curator, programmamaker en kunstdocent. Zij maakt fineliner tekeningen waarin het onderbewuste leidend is. In haar werk vertaalt zij verlangens, dromen en herinneringen in vorm. Ook geeft ze schilder- en zeefdruk workshops en kunstcolleges. Haar liefde voor kunst probeert zij over te brengen in haar tekenlessen.

Haar manier van lesgeven

Ontdekken, experimenteren en loslaten! Er is veel ruimte voor eigen inbreng en elke les kent een stukje persoonlijke begeleiding.

Haar inspiratiebronnen

Het persoonlijke werk van Eva is vol van symboliek. Inspiratie hiervoor haalt ze o.a. uit haar dromen. "Daarin verwerk je als mens zoveel, dat levert soms prachtige metaforen op die ik gebruik om uiting te geven aan situaties en gebeurtenissen waar ik soms niet de juiste woorden voor vind". Dat is ook wat haar het meeste boeit in de kunst. Abstracte begrippen zoals het leven, de liefde, de dood, het lijden en het genezen vinden hun voorstelling in personen, dieren en voorwerpen. Het zijn de betekenisdragers van de verhalen. Ik kijk graag naar de manieren waarop deze betekenisdragers zich door de eeuwen heen hebben gemanifesteerd, binnen diverse culturen in woord, beeld en taal. En ik neem mijn cursisten graag mee in die wereld!

Wat haar motiveert

Tekenen is voor haar een soort natuurlijke handeling, iets wat ze naast eten, drinken en slapen gewoon moet doen. Het is een enorme drijfveer om betrokken te raken bij het werkproces van haar cursisten en hun ontwikkeling daarin te kunnen ondersteunen. In haar lessen maak je kennis met verschillende materialen en technieken om zo een unieke eigen stijl te kunnen ontwikkelen.

Haar motto

Daar doet ze niet aan. Waarom niet? "Anders moet ik dagelijks een nieuwe verzinnen," aldus Eva.Eva Geutjes is o.a. docent bij:


Grafiek | Korte cursus
18+ jaar woensdag 19:00 Eva Geutjes Goltziusgebouw Venlo lesduur: 02:30 uur

Vanaf € 140,- Meer info
Ontdek je tekenhandschrift
18+ jaar 10 lessen 27-09-'22 dinsdag 19:00 Eva Geutjes Goltziusgebouw Venlo lesduur: 02:00 uur

Vanaf € 150,- Meer info
Vooropleiding Kunstacademie
15 - 20 jaar 29-09-'22 donderdag 18:00 Eva Geutjes Goltziusgebouw Venlo lesduur: 03:30 uur

Vanaf € 708,- Meer infoCo. de Cultuurontwikkelaar
Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Telefoon 077 355 6111

Bereikbaarheid administratie: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Contact
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Dit is geen geldig emailadres